torsdag 3. juni 2010

Grønne og skjønne


Jeg har to grønne senger som har voldt meg litt hodebry i det siste: Jeg vet rett og slett ikke hvor jeg skal plassere dem. De har stått bortstuet i nesten to år etter at jeg kjøpte dem på en stor gårdsauksjon. Den dagen falt jeg fullstendig for de to sengene der på låven og tenkte ikke på at det skulle bli vanskelig å plassere dem.


En dag tok jeg ihvertfall motet til meg og bestemte meg for å vaske dem, det var en større jobb enn jeg kunne forestille meg på forhånd. Mye gammel skitt og lort satt fast i den gamle linoljemalingen, etter en støvete tilværelse på låven på auskjonsstedet. Brukte en del salmiakk og kokte mye varmvann for å komme i mål. Prøvde også med Jif, men da gikk det for hardt ut over malingen. Tua mi ble hullete og helt utslitt av all gnikkingen, så den var det ikke mye hjelp i til slutt.


Men jeg var godt fornøyd etterpå da sengene endelig var rene og fine, men hvor skulle jeg plassere dem? Gjesterommet hadde jo sine senger som hadde stått der så lenge jeg kan huske, men er et av to rom i huset som kan ha plass til begge sengene. Det andre rommet som er stort nok, malte jeg turkis for noen år siden, så de grønne sengene vil nok ikke passe inn der. Jeg har derfor tenkt tanken av og til (i løpet av disse to årene) om å male dem hvite eller lysegrå for å få dem til å passe inn på det turkise rommet, men det har jeg nå kommet fram til at jeg ikke vil allikevel.


For jeg som egentlig ikke er så veldig glad i grønt, liker disse lysegrønne sengene akkurat sånn som de er, litt slitt i kantene og med originalmalingen intakt. Det var jo en grunn til at jeg festet meg sånn ved disse sengene på auksjonen, at de er fine som de er og ikke behøver å forandres på etter tidens trend, som kanskje ikke lenger er hvitt heller.


Den ene står derfor nå på prøve på gjesterommet, men jeg vet ikke om det ble helt riktig. Hadde liksom vendt meg til at dette rommet skulle gå i beigetoner, har også sett meg ut noen fine lappetepper som skulle passe perfekt inn i det beige.


Ser for meg at disse sengene skulle passe på et rom med hvitere vegger enn det som er tilfelle her, men å male rommet om igjen er ikke aktuelt foreløpig.


Senga har stått der ei stund nå, og det passet i grunnen godt med tre senger på rommet da en av guttene mine hadde med seg to kamerater på overnatting. Vet ikke helt hva som skjer neste gang jeg er i farfar-huset,må ihvertfall flytte ei seng eller to, for tre senger der den ene står midt foran vinduet er ikke særlig pent, selv om det kan være greit med tre gutter på samme rom av og til. Det skal nok bli plass til alle i farfar-huset, selv om det bare blir to senger, enten i beige eller grønt på dette rommet.


Dette ble et langt innlegg i all sin ubestemmelighet, og store bilder har jeg heller ikke fått til enda, det vil si de ble store da jeg redigerte med det nye redigeringsprogrammet, men de fikk ikke plass inne på bloggen, de ble kuttet i den ene siden, ser ut til at jeg har for store marger på hver side, noen som kan hjelpe?
Til slutt et bilde av en av de to fine lampene jeg fikk tilslaget på på den samme auksjonen som de grønne sengene, de har en aldeles nydelig gjennomskinnelig grønnfarge på skjermen. Vi var flere damer som bød på disse lampene, mens karene ristet på hodet og kommenterte: "No ska e jammen det selge nattbordlampene mine e å." Ha ei God helg alle sammen!

3 kommentarer:

Mia sa...

Nyyyydelige grønne senger! Det er noe helt spesielt med slike herlige gamle møbler, med maling og det hele. Klart du må finne plass til dem. Og apropos store bilder... jeg har ikke fått de til, jeg heller (har vel egentlig ikke prøvd heller... hihii)

Takk for hyggelig hilsen hos meg. Ja, jeg har sydd de sitte putene i hagebenken av diverse gamle olabukser. Kjekt med gjenbruk, og så tåler dongeri å stå ute, i solskinn og det hele. Nokså fornøyd med dem, om jeg får lov til å si det selv...

Merete/Scrappeguri sa...

De grønne sengene var flotte Monica!
På bildene er de fine i det rommet uten at du trenger lysere vegger. Men i virkeligheten blir det kanskje litt annerledes. Jeg har og kommet til å hatt sengene som de er.
I ferien skal vi til å male kjøkkeninnredninga på hytta,(heldigvis ikke store rommet) Er så i tvil på farge. Har faktisk tenkt på lysere grønn(50-tallsfarge tro) Har sett noe på blogg hos Aud(LIV og Lyst tror jeg). Eller da en lys/hvit farge. Me får se.
Ha ei god helg!

Merete/Scrappeguri sa...

"Livs lyst" heter bloggen, ser at du og har den på favoritter. Ikke så greit å huske alt sjø...