torsdag 16. juni 2011

En speilkommode


Slik ble det til slutt på den motsatte veggen av der senga står på gjesterommet. En gammel speilkommode ble malt hvit og fant sin plass ved siden av det blå skapet. Min søster spurte en dag om jeg ville kjøpe den av henne da hun hadde andre planer på gang, og det var ikke nei i min munn, har alltid vært litt svak for slike toalettkommoder.


Min mann har lurt på hvorfor denne speilkommoden ikke skulle opp på gjesterommet, den hører jo egentlig til samme møblement som sengene, men i mitt hode så har det hele tiden vært meninga at det blå skapet (også før det ble blått) skulle stå i dette rommet til oppbevaring av stoffer og diverse, lett tilgjengelig fra syrommet, og ved siden av det ville den bli lettere inneklemt, da den er en god del større. Den er det heller ikke aktuelt å male hvit, og jeg innbiller meg at det brune vil krasje litt mot det blå skapet. Den ville også bli et savn i stua. Ja slike betraktninger gjør jeg meg altså når jeg møblerer og av og til kan det være vanskelig å få alt til å stemme. Soveromsmøblementet skulle nok ideelt sett vært samlet i ett og samme rom, og det kan det jo hende det blir en gang :))


Denne kommoden har også vært større før. På høyre side kan man se at den har blitt kappet, sikkert vært en skapdør til der. At toppen ikke har vært kappet like bred som kommoden, så jeg ikke før vi skulle montere den sammen igjen. Ooops svart ledning så jeg ikke før nå :))


Carl Larsson bildet fra loppisen i Sverige fant ikke sin plass i dette rommet alikevel altså, ei heller bordet som jeg brukte noen timer med varmluftspistol på. Bildet er jo bare så fint sammen med det blå skapet, så jeg ser ikke bort i fra at det kan bli en annen vri en annen gang :))


Men det er jo veldig praktisk for gjestene med et speil da, så jeg tror jeg har gjort det rette valget ;))


Glemte nesten å ta førbilder, men her er bilder av kommoden før den ble malt. Min mann syntes det var litt rart at jeg ville male denne når jeg ikke vil male den andre som også er brun, men slik er det jo bare, ikke sant;))

13 kommentarer:

Torill sa...

Så nydelig den kommoden ble når den fikk hvit farge.Står noen speilkommoder i mitt gamle hus også.Ikke alle som blir i huset da vi skal dele etter hvert.Ha ei god helg Monica!Jeg skal på "Lensheim"(gammel lensmannsbolig,derfor navnet)i helga.Blir nok ikke noe oppussing,men forhåpentligvis fint vær slik at vi får klippe alt gresset som har blitt alt for langt.

Hulda sa...

Ja, de mennene de kan lure noen ganger. ;)) Dette ble jo bare helt fantastisk fint! Så nydelig, og svalt. En flott speilkommode. Virkelig et innbydende rom. Så lekkert du gjør det. Likte også godt bildene fra kontoret. Nydelig med fillerya og den åpne døra. :) Finner mye inspirasjon her hos deg. :)

liven sa...

Åh for en nydelig kommode....og kjempefin i hvitt!
Nydelig stemning på kontoret under her også! Du er heldig med disse gamle fine møblene dine :o)

ha en super dag

Lappeline ♥ sa...

Så flott det er hos deg ...en nydelig kommode og heldig er du som har fått tak i denne.
ønsker deg en fin dag
Klem

Solveig sa...

Åååå, så flott den speilkommoden din er! Helt nydelig hvit;o) Slike speilkommoder er skjønne - heldige deg;o)
Ønsker deg en flott dag.
Klem fra Solveig

Fru.Underberget sa...

For en fantastisk fin speilkommode!!! Du har gjort en kjempejobb med å pusse den opp, ble mye finere i hvit:-) Kjempefint rom!

Kristin sa...

Den ble kjempeflott som hvit! Så lekkert og innbydende hele rommet har blitt:) Kjempefint! Ha en flott kveld:) Klem

Saras stove sa...

Speilkommoden ble NYDELIG! Virkelig et vakkert møbel! Og du hadde gjort det så koselig rundt den og :)klem Sara

HANNES DAGBOK sa...

Jeg ELSKER stemningen i bildene dine Monica <3....speilkommoden er bare nydelig!

En glede å besøke deg som alltid!

Stooor klem!

anne marie sa...

Jo,slik er det bare;)
Og møbler kan man selvfølgelig flytte rundt som det passer humøret (og rommet;))
Håper du finner en løsning for skapet og bildet,de to delene er nok ment for hverandre:)
Må bare si at den speilkommoden ble aldeles nydelig♥

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Heldige er de som er gjest hos deg:)
Rommet lover søte drømmer!

Ha en fin uke!

Landliv i Ryfylke sa...

For ett herlig gjesterom ! De har det flott der gjestene dine vil jeg tro :)
Kommoden ble kjempe fin i hvitt !
Liker stilen din :)

Ha en fortsatt god kveld.
Klem Birgit

Anita sa...

For en herlig kommode. Liker stilen, lyst og fint.
Har ett gammelt "sminkebord" som skal males hvit, er like mørk som din var. Har du noen tips om hvordan jeg kan gripe dette ann? Hvilke "midler" bruker du til vasking, grunning og maling?? Hadde blitt veldig glad om du kunne fortelle meg dette;))
Ha ei fin, fin uke!!
Anita