tirsdag 12. juni 2012

Fiin blanding av tallerkener

Foto: Anna Marie Rabben.

I den store tallerkenhylla på kjøkkenet i farfar-huset er det litt av hvert av tallerkener som har fått plass.
I de to øverste rekkene står noen gamle tallerkener jeg har kjøpt på auksjon, de har samme mønster bare at de øverste er i hvitt i stedenfor gull. Min bestemor på morsiden hadde slike tallerkener (de med gull),
de brukte hun til hverdagstallerkener, og da jeg så de på auksjonen,  måtte jeg bare kjøpe dem,
liker å samle på gode bestemorminner :) Tror de er fra Egersund Fayancefabrikk (får ikke sjekket de akkurat nå) og at de var ganske vanlige rundt omkring på 50-60-tallet. Så de nylig i en bruktbutikk i Trondheim sammen med andre serveringsdeler og de var kjempe dyre, så jeg tror de er blitt ganske ettertraktet av slike som meg som forbinder dem med besteforeldre og gode barndomsminner.
De med rød ring og rødt rundt kanten var i farfar-huset da vi overtok, mens de hvite, dype tallerkenene lenger ned også er auksjonsfunn. De med rosa blomster er tallerkener vi fikk i bryllupsgave i 1990. De må være med slik at det blir noe av vår historie i farfar-huset også. Vi fikk også kaffeservise i samme serie.

Jeg sådde kanskje tvil om hvorvidt jeg likte den lyseblå fargen eller ikke i forrige innlegg,
men det var ikke fargen i seg selv som gjorde at jeg begynte å tvile, det er bare at jeg er ganske kritisk med hva og hvordan jeg tilfører nye ting i farfar-huset. Jeg er litt redd for å forandre for mye, og så er det litt meg dette med å ha noen kritiske tanker før jeg bestemmer meg for noe. 
Synes selv denne kroken ble mye finere enn den var før, og jeg er kjempefornøyd altså :))

5 kommentarer:

Lene i Annekset sa...

Så nydelig den tallerkenhylla di er! Den lyseblå fargen til Liv er så skjønn! Masse fint i hylla di også, så flott at gammelt servise kommer til nytte og glede igjen. Vi hadde sånne hvite tallerkener med gullkant selv da jeg voks opp. Hvor de er blitt av, aner jeg ikke. Litt leit å tenke på igrunn, nå som mamma er borte også.

Jatte sa...

Wow, så lekker!! og så mye lekkert inni den♥ Elsker slike hyller..

Ha en fin Onsdag -
Nattaklem Jatte♥:)

liven sa...

En flott samling med tallerkner....og fargen på tallerkenhyllen er nydelig :)

Cathrine sa...

wow! dette her var helt fantastisk koselig! virkelig vakkert og veldig deg følte jeg:)
Gjett om jeg skal lete etter en sån tallerkenhylle!
ha en fortsatt fin kveld
klem Cathrine

Underberget sa...

Kjempefin samling du har i den fine tallerkenhylla di:-) Det er koselig å samle på gammelt porselen, og prisene er nok på vei opp ja...