lørdag 8. januar 2011

Gave med rødt monogram

Jeg har ikke kommet i gang med noen spesielle prosjekter på nyåret og vil derfor vise dere en av gavene jeg sydde før jul.
(Jeg skrøt visst forresten på meg litt for mange julestrømper i et tidligere innlegg, det var 13 julestrømper jeg laget, tallet 19 dukket opp fordi det var 19 gaver jeg laget totalt, men alle var altså ikke julestrømper.)


Jeg har lenge hatt liggende et gammelt hullete pyntehåndkle med fine broderier, spesielt monogrammet og kanten øverst var hel og fin. Pyntehåndkleet kommer fra farfar-huset og det er trolig brodert av min farmor, som jeg desverre aldri fikk møtt, det bærer iallefall hennes initialer G A. Tanken har hele tida vært at jeg skulle sy noe av dette til min søster som har de samme initialene, og nå før jul ble det altså slik.


Men hva skulle jeg sy? En julestrømpe kanskje. Jeg var jo så inne på julestrømper at det syntes som en god ide. Jeg klarte akkurat å få nok av den delen av stoffet i pyntehåndkleet som ikke var for hullete til å sy en julestrømpe, men så slo det meg at den fine kanten ikke ville komme til sin rett på en julestrømpe og så ville hun ikke ha glede av den hele året heller, selv om det nok ville være fint å ta den fram til jul også.


Tanken om å sy en pute dukket fram igjen, for det var egentlig det jeg hadde sett for meg alle de årene jeg har hatt broderiet liggende.


Valget stod etter en del prøving mellom to varianter, bolsterstripete pute eller hvit pute. Både min mor og min kjære stemte for denne med stripene.


Mens jeg til slutt valgte å sy den hvit og enkel, så er det bare å håpe på at det er denne min søster også ville ha valgt hvis hun ser dette. Hun ble ihvertfall glad for gaven og sier hun vil ta den med seg til hytta si som er like i nærheten av farfar-huset, og der tror jeg den vil passe veldig godt inn.

4 kommentarer:

Merete/Scrappeguri sa...

Å så heldig storesøster som får denne! Fin begge putene -hadde vært vanskelig for meg å velge en av dem... Artig å se hva du gjør med alt det fine du har liggende!

BROCANTE sa...

Veldig fint med morgrammet! Syntes det var like fint på hvitt som på bolsterstriper jeg.
Jeg leter alltid etter gamle broderier på loppemarkeder selv. Deler kan alltid brukes selv om det er noen hull og flekker. Disse klipper jeg bort og bruker resten. Sydde noen puter selv før jul - kjempegøy å få til noe av ting som ellers ville blitt kastet.

Anonym sa...

Dette ble virkelig fint!
Gjenbruk synes jeg er så morsomt.
Det å ta vare på det gamle, og lage noe nytt av det er kjempespennende!
Lekkert ble det!
Og lekkert var det i sta di lenger ned her også... skuvseng ved peisen hadde vært noe det!
klem Laila

-Mia- sa...

Så flink du er!! Nydelige er de! Ha en super tirsdag! Klem