mandag 3. januar 2011

Jeg brenner lys og rydder bare ut litt


I dag har vi bare kost oss hjemme alle sammen, guttene begynner ikke på skolen igjen før i morgen, og jeg og min kjære har hatt fri, etter ei romjul og nyttårshelg med mye jobbing. I kveld tente vi lysene på juletreet i TV-stua, det har nesten blitt som en tradisjon at alle lysene vi pyntet med til jul skal brennes opp når vi så smått begynner å rydde jula ut igjen. Denne tradisjonen startet vi med den tida vi pyntet med masse røde lys i messinglysestaker; de røde lysene måtte ut like etter nyttår. Nå bruker jeg nesten bare hvite lys, og da er det ikke så viktig at alle lysene må brennes opp, men vi har kost oss med masse lystenning alikevel i dag.


Juletreet i TV-stua har pappa hentet i skogen til oss, og jeg synes det er så koselig med et juletre i denne stua også, det er pyntet med gamle fine juletrekuler, bjeller og kongler, og så har det levende lys. Det er første gang vi har tatt sjansen på det, men jeg har alltid syntes det er så fint med levende lys på juletreet, helt siden jeg som lita jente var hos bestemor på 1. juledag, og vi gikk rundt hennes lille tre, og sang julesanger. Der var det alltid levende lys og gammel koselig pynt på treet. 


Skuvsenga i kroken ved peisen fikk jeg av min bestemor, og den er jeg veldig glad i.


Den diskrete julepynten på hylla over skuvsenga skal få være der en stund til, men granbaren ble kastet i peisen i dag, den hadde gjort sin misjon.


Gammeldags jul på den gamle hattehylla i kroken.


I "storstua" har vi et større juletre, det er dette treet vi legger pakker under og går omkring og synger på julaften. Har lenge hatt planer om å pynte dette treet litt mer nostalgisk, men enn så lenge er det julepynt som har samlet seg opp igjennom årene som pryder dette treet.Storstua er for det meste pyntet med bar, blomster og levende lys, så det er bare granbaren og juletreet som må ryddes ut herfra.

 

5 kommentarer:

Sylvi@ sa...

Sååå mange koselige bilder Monica:-)
Ser ikke ut som om det har vært mangel på hygge og kos hos dere i jula.
Godt nytt år!! Gleder meg til flere vakre bilder i det nye året.

Heidi sa...

For noen koselige bilder, og for en kosekrok du har. Liker huset ditt veldig godt. Godt nytt år og ha en flott dag !

Merete/Scrappeguri sa...

Så fine og koselige bilder. Så fin pynting til jul, passer godt til det koselige huset ditt.

-Mia- sa...

For noen nydelige bilder!! Falt spesielt for oversiktsbildene, da så jeg for et utroolig koselig gammelt hus dere har!! :-) Og den store bøtta juletreet sto i var tøff!! Ha en super kveld! Klem

Torill sa...

Så hjemmekoselig og lekkert du har det Monica.Der var det skikkelig god gammedags julestemning.Nydelige bilder.Heldig er Grete som fikk så lekker pute.

Torill